vakuudeton laina

Vakuudeton laina voi olla parhaimmillaan pelastus

Vakuudettomat lainat tarkoittavat sitä, että niiden takuuksi ei tarvi asettaa omaa omaisuuttaan. Useimmiten vakuudeton laina on rahoituslaitokselta haettu pikavippi, joustoluotto tai kulutusluotto. 

Vakuudettomat lainat ovat usein hieman kalliimpia kuin vakuudelliset vastaavat, mutta jos sinulla on luottotiedot kunnossa, niitä on helppo hakea ja saada lainahyväksyntä. Jos lainanottaja lopettaa maksujen suorittamisen, voi tästä tulla maksuhäiriömerkintä. Vakuudellisen lainojen laiminlyöjään verrattuna ero on myös siinä, ettei lainanantajalla ole vakuuksia, jotka hän voisi ottaa takuuksi.

Vakuudettomat henkilökohtaiset lainat ja luottokortit ovat lainanantajalle riskialttiita, sillä jos lainanottaja ei pysty maksamaan maksuja, voivat rahat jäädä saamatta. Kun lainanottaja ei suorita maksuja, joutuu lainanantaja kantamaan vastuun ilman, että se voisi ottaa velallisen omaisuutta haltuunsa. 

Kuinka vakuudetonta lainaa haetaan 

Voit löytää vakuudettomia lainoja monista eri lähteistä, kuten pankeista ja rahoituslaitoksilta, jotka toimivat pääasiassa verkossa. 

Etsi vakuudettomia lainoja. Vertaile korkoja, sivukuluja, lainaehtoja ja -määriä sekä kunkin lainanantajan erityisominaisuuksia. Vertailuun on olemassa myös lukuisia sivustoja, joiden avulla oikean vakuudettoman lainan löytäminen helpottuu. Vakuudeton laina löytyy helpommin asiantuntevien, vertailuun tarkoitettujen verkkopalvelujen, kuten Swiftbankerin avulla.

Tee lainahakemus. Kun olet löytänyt haluamasi lainanantajan, täytä verkossa saatavilla oleva lomake tai hae henkilökohtaisesti. Toimita pyydettäessä lisätietoja. Tämä saattaa tulla kyseeseen, jos sinulla on luottotiedoissa merkintöjä.

Kun laina on hyväksytty, lainanantaja määrittelee, miten saat varat. Jos kyseessä on osamaksulaina, rahat tulevat kertamaksuna. Varmista, että maksat kaikki vakuudettomat lainat takaisin, tai muuten se vaikuttaa luottotietoihisi. 

Miten vakuudettomat lainat vertautuvat vakuudellisiin lainoihin?

Henkilökohtaiset eli yksityishenkilön lainat, opintolainat ja luottokortit ovat suosittuja vaihtoehtoja niille, jotka eivät voi saada vakuudellista lainaa. Opintolainat on tarkoitettu kattamaan koulutuksesta aiheutuvia kustannuksia. Luottokortteja voi käyttää kattamaan jokapäiväisiä menoja tai hätäostoksia, kun rahat ovat vähissä lyhytaikaisesti.

Henkilökohtaisiin lainoihin liittyy yleensä vain vähän rajoituksia. Niitä voi käyttää mihin tahansa. Jotkin lainanantajat markkinoivat lainaa sinulle remonttilainana, häälainana tai velkojen vakauttamislainana; mutta ne toimivat samalla tavalla kuin perinteinen henkilökohtainen laina.

Vakuudellinen laina on usein halvempi

Vakuudettomat lainat eroavat vakuudellisista lainoista. Vakuudettomissa lainoissa lainanottajien ei tarvitse antaa vakuuksia. Lainanantaja hyväksyy vakuudettomat lainat riippumatta siitä, suostuuko lainanottaja luovuttamaan omaisuutta vakuudeksi vai ei.

Eräissä rahoitukseen kohdennetuissa lainoissa, kuten asunto- ja autolainoissa, vakuudeksi käytetään usein asuntoa tai ajoneuvoa. Näin taataan, että lainanantaja saa rahansa takaisin, jos jokin menee pieleen. Vakuudellisen lainan saaminen on helpompaa kuin vakuudettoman lainan, koska vakuudellisiin lainoihin liittyy vähemmän taloudellisia riskejä. Vakuudellisilla lainoilla on yleensä kilpailukykyisempi korko.

Taloudellinen tilanne määrää paljon  

Se, onko vakuudeton laina oikea vaihtoehto, riippuu lainanottajan taloudellisesta tilanteesta. Se, onko lainanottajalla tarvittavat varat lainan takaisinmaksuun, ratkaisee pitkälti sen, pitäisikö hänelle myöntää vakuudeton laina. Suurin osa tämäntyyppiseen rahoitukseen luottavasta väestöstä tarvitsee rahaa heti eikä heillä ole keinoja antaa vakuuksia. Arvokasta omaisuutta kun on ihmisillä vähemmän.

Voit ottaa vakuudetonta lainaa myös suuria tulevia menoja varten. Se rasittaa talouttasi, mutta jos tarvitset rahaa elämääsi muuttavan hankinnan tekemiseen, se voi olla sen arvoista. Sinulla on oltava vakaat kuukausitulot, jotta voit maksaa vakuudetonta lainaa takaisin. Lainat voivat myös vaikuttaa luottotietoihisi, joten otat riskin lainan maksamatta jättämisestä, jos sinulla ei ole riittäviä tuloja.

Velkojen yhdistäminen on yleinen tapa yksinkertaistaa velkoja ja tehdä kuukausittaisista maksuista helpommin hallittavia. Vakuudettomat lainat voivat olla hyödyllinen strategia, jolla voit säästää korkoja, jos ne täyttävät vaatimukset.

Mitä lainanantajat tarkistavat tiedoistasi?  

Lainanantajat tarkistavat tietosi ja selvittävät, oletko vastuullinen lainanottaja. He tarkastelevat esimerkiksi luottokortteja, ajallaan suoritettuja maksuja ja lainojen maksupäivien johdonmukaisuutta. Tämä kertoo paljon luotettavuudestasi eri lainanantajien kannalta. Näin lainanantaja voi tehdä päätöksiä siitä, oletko oikeutettu lainaan vai et.

Kykysi täyttää taloudelliset velvoitteet, mukaan lukien lainan maksut, pienentää lainanantajan riskiä. Lainanantaja voi pyytää todisteita vakaista ja riittävistä tuloista. Sellainen voi olla esimerkiksi viimeisin palkkakuitti. 

Leave a Comment