Kauneutta

Kauneutta ja hyvää oloa pienellä vaivalla

Internet ja lehdet ovat täynnä kauneusvinkkejä, joissa vakuutellaan vain tiettyjen tuotteiden vaikuttavan ihon terveyteen ja ulkonäköön. Näin ei kuitenkaan ole, sillä kaunis iho voi olla peräisin hyvästä ruokavaliosta ja riittävästä unesta – sekä monesta muusta asiasta. Monille ei kuitenkaan ole tullut mieleen, että myös liikunta voi vaikuttaa ihoon ja sen terveyteen. Lue artikkelistamme antamiamme kauneusvinkkejä, jotka saattavat yllättää faktatiedoillaan.

On todettu, että liikunta voi todellakin vaikuttaa ulkonäköön – joskus suoraan ja joskus välillisesti. Välilliset vaikutukset voivat liittyä itsetuntoon. Kun harrastamme liikuntaa säännöllisesti, tunnemme olomme hyväksi ja terveeksi sekä mahdollisesti voimme tuntea kehomme kiinteytyneen ja rasvan vähentyneen. Tällaiset asiat voivat tehostaa positiviista ajattelutapaa omasta itsestään ja itsetunnon kasvaminen näkyy henkilössä ja tämän ulkonäössä esimerkiksi siten, että hyvän olon tunnetta (joka on saatu liikunnalla) ei haluta heti mennä hävittämään esimerkiksi päivittäisellä roskaruoan syönnillä. Näin liikuntaa harrastava on tehnyt valintoja, jotka ovat ohjanneet samalla sellaisiin ratkaisuihin, jotka parantavat ihoa.

Ihmiset ovat näiden valintojen avulla usein myös onnellisempia ja varmempia itsestään, eikä ole mikään salaisuus että onnellisuus ja varmuus näkyy niin kasvoissa kuin kehonkielessä. Tämä voi vaikuttaa ulkonäköön, sillä useimmitenhan onnellinen hymyilevä ihminen huomataan paremmin kuin jurottava.

Liikunnallisia kauneusvinkkejä joilla on suora vaikutus  

Liikunta vaikuttaa myös suoraan ihoon. Antioksidantit ovat juuri niitä, joiden avulla rypyt  pysyvät poissa mahdollisimman pitkään. Ne siis voivat saada ihon nuoremman näköiseksi. Ja mistä antioksidantteja voisi saada lisää? Liikkumisella. Antioksidanttien määrä lisääntyy koko kehon alueella. Liikunta on tärkeä tekijä myös silloin kun hiussuonistojen verenkierto on kasvussa. Veressä kulkeutuvat ravinteet päätyvät lopulta muun muassa ihoon, joka tarkoittaa sitä että liikunta vaikuttaa kehon toimintoihin, jotka taas parantavat ihoa paremman näköiseksi.

Monissa kauneusvinkkejä antavissa oppaissa ja teksteissä varoitellaan hiestä ja sen vaikutuksesta ihoon, mutta tosiasia kuitenkin on se, että hikirauhasetkin saattavat jopa ehkäistä ihossa tapahtuvia ongelmia. Hien tuotanto voi olla arka asia varsinkin teini-iässä, jossa myös monia muita kehon muutoksia tapahtuu – finnien puhkeaminen ja monet muut oudot jutut.  

Teini-iässä moni suomalainen kärsii aknesta eli runsaasta määrästä finnejä. Yhdeksi aknen syyksi on epäilty hikeä, jota kertyy esimerkiksi liikunnasta ja urheilusta. Tämä on kuitenkin tutkimusten mukaan väärää tietoa eli ei tietoa lainkaan. Eroja ei ole huomattu aknen määrässä huolimatta siitä minkä verran testihenkilöt ovat kuntoilleet. Toinen tutkimus on kuitenkin kerännyt tuloksia sellaisesta faktasta, että aknesta kärsivillä naisilla on paljon mieshormoneja ja mieshormonien väheneminen on saatu aikaan liikunnalla. Näin siis liikunta on vähentänyt aknea.

Ihosairaus kuten psoriasis esiintyy vähemmän sellaisilla naispuoleisilla, jotka harrastavat reipasta liikuntaa. Liikunnan harrastaminen vähentää sekä stressiä että tulehduksia. Psoriasis aiheutuu useimmiten tulehduksista. Oireet myös pahenevat jos henkilöllä on lisäksi stressiä. 

Haluamme lopuksi huomauttaa, että kauneusvinkkejä etsiessäsi liikunta ei ole koskaan ainoa oikea ratkaisu, mutta se voi olla yksi tärkeimpiä asioita, jos haluat muutosta elämääsi. Samaan aikaan tulee kuitenkin muistaa sellainenkin seikka, että painonpudotukseen kovakin liikunta ei kaikilla toimi. Ruokavalio tulee olla myös kohdallaan sekä ruokailutottumukset. Hotkiminen ei ole koskaan hyväksi.

Liikunnan ja ruoan ohella ihmisen hyvää oloa parantaa myös uni. Unen puute on huomattu tutkimuksissa ylipainoa lisääväksi tekijäksi, joten kannustammekin kiinnittämään huomion tähän pyhään kolminaisuuteen: liikunta, ruoka ja lepo.

Niistä kun pitää huolta tarpeeksi, voi oma olotila parantua jo lyhyen ajan sisällä ja tuoda onnellisuutta kasvoille, jonka muutkin huomaavat.

Leave a Comment